harmonie-orkest - Vliegende Hollander

menu
Ga naar de inhoud

harmonie-orkest

de vereniging
De harmonie repeteert in het clubgebouw aan de Edvard Grieghof 113 in Terneuzen op maandag van 19.30 - 21.30 uur. Het harmonieorkest speelt in de 3de divisie (voormalige afdeling uitmuntendheid) van de K.N.M.O. (voorheen Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen).
dirigent Jan-Huib Nas

Jan Huib Nas werd in 1968 geboren in Leiden (Nederland), maar verhuisde op 12-jarige leeftijd naar België. Als kind volgde Jan Huib gitaarles aan het stedelijk conservatorium van Mechelen. Zijn professionele muziekopleiding volgde hij aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen en aan het Lemmensinstituut in Leuven. Hij behaalde een hoger diploma en een meestergraad voor gitaar en een eerste prijs en meestergraad voor kamermuziek.
Als leerkracht gitaar, samenspel, ensemble, Algemene Muzikale Vorming en Samenzang was/is Jan Huib verbonden aan de academies van Lede en Mechelen, Meise en Vilvoorde. Daarnaast bouwde hij een carrière uit als gitarist, vooral in de hedendaags klassieke muziek (met o.a. George-Elie Octors en Alain Franco) en in de vrij-geïmproviseerde muziek (Fred Van Hove, John Russel, …).
Van 2001 tot 2014 was hij directeur van de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede. Maar op 30 juni 2014 zette hij een stap terug om nieuwe wegen in te slaan.
Een van die nieuwe wegen is de bastuba. Sinds Jan Huib zich vestigde in het landelijke Wanzele, volgt hij les bij Bart De Lausnay aan de academie van Lede. Als tubist is hij verbonden aan de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia van Zele en aan concertband Da Capo in Wichelen.
Een tweede weg is een opleiding orkestdirectie bij Bart Picqueur en Dimitri Bracke aan de academie van Gentbrugge. In het verlengde hiervan heeft hij het dirigentschap van de Vliegende Hollander op zich genomen om het in Gentbrugge en elders geleerde in de praktijk om te zetten.
Uitloggen
Terug naar de inhoud