18-10-2015 najaarsconcert - Vliegende Hollander

menu
Ga naar de inhoud

18-10-2015 najaarsconcert

foto's
Het thema van dit concert was ‘Nederland – België’. Deze keer sloeg dit niet op voetbal en was het geen wedstrijd, maar werden mooie muziekstukken van Nederlandse en Belgische componisten gespeeld. Zo bracht het harmonie-orkest b.v. ‘Suite Classique’ ten gehore, gecomponeerd door Bart Picquer. De dirigent van de harmonie, Bart Swimberghe, was een leerling van deze Belgische componist.

Voor de slagwerkgroep is dit concert een try-out voor hun concoursoptreden op 1 november in Etten-Leur. Zij staan op het concours en nu ook tijdens het concert onder de muzikale leiding van Cora Dellebeke. Cora is geen onbekende in de Zeeuwse muziekwereld. Zij is naast dirigent van verschillende muziekgezelschappen ook slagwerker in het Zeeuws orkest. De slagwerkgroep komt tijdens het concours uit in de eerste divisie, een zeer hoog niveau.

‘Last but not least’ kregen leerlingen van De Vliegende Hollander ook een podium op deze zondagmiddag. Zij verrasten het publiek en in het bijzonder hun ouders en oma’s of opa’s  met hun muzikale prestaties. De leerlingen speelden onder leiding van Wendy de Vos.
Tijdens dit concert werden acht jubilarissen in het zonnetje gezet. Wethouder Frank Deij verrichtte de daarbij horende officiële handelingen. De jubilarissen warenAngelo Sandrini 50 jaar, Trudy van der Bent 10 jaar, Ilse Timmer 10 jaar, Jeroen Lauret 10 jaar, Dian de Mul 10 jaar, Mieke de Nood 10 jaar, Bas van Langevelde 10 jaar en Marinka Kole 10 jaar.

Uitloggen
Terug naar de inhoud